The Divine War Shall Begin!

Shinto Okami RPG

Click here to edit subtitle

SHINTOLAISET JUMALAT JA MYTOLOGIA

Tämä sivu on teille, jotka ette niinkään tiedä Japanin jumalista tai mytologiasta paljoakaan. Suosittelen lukemaan, muuten voi olla hankala roolia, sillä nämä asiat ovat HYVIN tärkeitä juonta ajatellen.

Luominen

Izanagi ja Izanami olivat yhdet vanhimmista jumalista ja jumalattarista. He rakastuivat ja halusivat lapsia, joten he rakensivat tornin, jonka kiersivät toinen toiselta puolelta ja toinen toiselta puolelta. Kohdatessaan tornin toisella puolella, Izanami puhui ensin, minkä takia heidän kaksi ensimmäistä lastaan olivat huonosti muodostuneita, eivätkä olleet sopivia jumaliksi, joten heidät lähetettiin merelle. Izanagi ja Izanami kääntyivät muiden jumalien puoleen kysyen, missä olivat tehneet väärin. Nämä vastasivat, että tavatessaan Izanamin ensi kertaa Izanagin olisi pitänyt puhua ensimmäisenä. Izanagi ja Izanami tottelivat neuvoa ja heidän tapaamisensa onnistui. Heidän tapaamisestaan syntyi Ōyashiman eli kahdeksan mahtavaa Japanin saarta

 • Awazi
 • Iyo (myöhemmin Shikoku)
 • Ogi
 • Tsukushi (myöhemmin Kyūshū)
 • Iki
 • Tsushima
 • Sado
 • Yamato (myöhemmin Honshū)

He loivat myös kuusi muuta saarta. Izanami kuitenkin kuoli synnyttäessään Kagutsuchia (tulen hallitsija) ja hänet haudattiin Mt. Hiballe. Vihoissaan Izanagi tappoi Kagutsuchin.

Yomi, kuolleiden varjoinen maa

Izanagi suri Izanamin kuolemaa ja lähti kohti Yomia, "kuolleiden varjoisaa maata". Yomin tukahduttava pimeys sai Izanagin kaipaamaan valoa ja elämää. Nopeasti hän lähti etsimään Izanamia ja löysikin hänet. Ensin Izanagi ei pystynyt kunnolla näkemään Izanamia, koska varjot peittivät hänet. Izanagi pyysi Izanamia palaamaan elävien maailmaan. Izanami kertoi, että oli jo liian myöhäistä: hän oli jo syönyt alamaailman ruokaa ja kuului nyt sinne. Hän ei enää pystyisi palaamaan ylös elävien pariin.

Izanagi oli järkyttynyt kuulemastaan vastauksesta, muttei suostunut antamaan periksi Izanamin pyynnölle jäädä Yomin pimeyteen. Izanami suostui vihdoin Izanagin pyyntöön palata elävien pariin, mutta pyysi tältä aikaa levätä ennen paluutaan ja pyysi ettei Izanagi tulisi hänen makuuhuoneeseensa hänen leponsa aikana. Izanagi suostui pyyntöön, mutta pitkän ajan jälkeen hän alkoi huolestua. Kun Izanami nukkui, Izanagi sytytti kampansa tuleen ja sen valon avulla meni tarkistamaan oliko Izanami kunnossa. Tulen valossa hän näki nyt ensi kertaa Izanamin kamalan muodon, joka ennen oli ollut niin kaunis. Nyt Izanami oli vain mädäntyvää lihaa ja ihoa, jossa madot ja muut oliot kulkivat.

Izanagi ei pystynyt kätkemään pelkoansa vaan juoksi ulos Izanamin makuuhuoneesta aikoen palata elävien maahan. Izanami heräsi ja lähti jahtaamaan Izanagia. Pitkän jahdin jälkeen Izanagi vihdoin pääsi takaisin elävien maahan ja työnsi painavan kiven Yomin sisäänkäynnille. Izanami huusi tukitun sisäänkäynnin takaa, että jos Izanagi nyt lähtisi, hän tappaisi 1 000 ihmistä joka päivä. Izanagi sen sijaan sanoi että tästä lähtien 1 500 ihmistä syntyy joka päivä.

Näin maailmaan tuli kuolema ylpeän Izanamin, Izanagin hylätyn vaimon aiheuttamana.

Aurinko, kuu ja meri

Tapauksen jälkeen Izanami meni puhdistautumaan veteen pestäkseen itsensä. Monia jumalia syntyi hänen mennessään veteen mutta hänen pestessään kasvojaan syntyivät tärkeimmät jumalat:

 • Amaterasu (hänen vasemmasta silmästään syntynyt auringon jumalatar)
 • Tsukuyomi (hänen oikeasta silmästään syntynynyt kuun hallitsija)
 • Susano'o (hänen nenästään syntynyt merten ja myrskyjen jumala)

Tässä nyt näitä tärkeimpiä asioita, joita sinun kannattaa tietää, mutta jos kiinnostuit, tässä linkkejä sivuille, joilta voit lukea lisää Japanin mytologiasta ja lasten taruista. Pahoittelen, molemmat sivut ovat englanniksi, mutta joskus, kun minulla on enemmän aikaa, voin yrittää suomentaa lisää tarinoita tänne :) (Jos on toiveita, voit ehdottaa tarinaa vieraskirjassa)

Wikipedia: Japanese Mythology
World of Tales