The Divine War Shall Begin!

Shinto Okami RPG

Click here to edit subtitle

Roolipelimme maailmana toimii Okamista tuttu Japani. Nykyiseen Japaniin verrattuna, maan väkiluku on hyvin pieni. Sei'ania lukuunottamatta suuria kaupunkeja et tule löytämään maasta. Kyliäkään ei ole paljon, muutaman voit löytää sieltä täältä. Maan pääkaupunki ei ole Tokio, niin kuin nykyään,  sillä tämä kaupunki on enintään vain pieni kyläpahanen Japanin itärannikolla. Sen sijaan jo aikaisemmin mainittu Sei'an toimii maan keskustana. Sekään ei ole erityisen suuri nykyisiin kaupunkeihin verrattuna, mutta koostuu silti kahdesta eri osasta, köyhien ja rikkaiden. Tämä kuvaa maan tilaa hyvin. On hyvin köyhiä ja hyvin rikkaita. Köyhät muodostavat suuren enemmistön, ja siksi monet elävät pienillä maatiloillaan tienatakseen rahaa elää. Sei'anissa elää maan johtaja, keisari tai keisarinna. Suuresti kunnioitettu henkilö on myös Sei'anin pääpapitar. Näillä henkilöillä on valtaa suurimmassa osassa Japania, mutta yksittäistä kylää voi johtaa joko kylän vanhin tai muu päälliikkö.

Japanin luonto on lähes uskomattoman näköistä. Kauniit maisemat reunustavat kyliä ja kaupunkeja, ja keväiset kirsikankukat maalaavat metsiköt raikkaan vaaleanpunaisiksi. Peltoja ja maantiloja voi nähdä useissa eri paikoissa, sillä maatalous kattaa ison osan ihmisten elannosta. Maan kauneus on kuitenkin jo katoavaista, kun demonien voimat lisääntyvät päivä päivältä. Monissa paikoissa tämä pahuus on jo tuhonnut suuria alueita, ja tuho leviää yhä kuin virus.

KARTTA

ELÄIMISTÖ JA KASVISTO

Japanin eläimistö on laaja. Niillä alueilla, jossa pahuus ei ole vielä päässyt valloilleen, on mahdollisuus nähdä hyvinkin monia eri nisäkkäitä ja lintuja. Tämä tietysti tarkoittaa myös sitä, että erilaisia petojakin on paljon. Suurimman uhan luovat karhut ja pienissä laumoissa liikkuvat tavalliset sudet. Yksikin karhun isku voi jo tappaa, ja muutamankin suden piirittäessä sinut, voisi sanoa, että mahdollisuuksia paeta on hyvin vähän. Huomattavia uhkia ovat myös villisiat ja tiikerit. Villisiat ovat hyvinkin voimakkaita varsinkin suuttuessaan, ja tiikerit ovat hyvin verrattavissa karhuihin, mutta eivät ole yhtä suuri uhka, koska tiikereitä on parhaimmillaan koko maassa vain parikymmentä. Jumalille ja demoneille näistä ole kovin suurta vaaraa, mutta muiden olioiden kannattaa olla varuillaan. Yksi eläinlaji, joka nähdään myös uhaksi, ovat apinat. Varsinkin kauppiaat näkevät ne suureksi uhaksi, koska pienet apinat pääsevät helposti livahtamaan kojuihin ja taitavasti varastavat kalleimpiakin tavaroita. Tietyillä alueilla, varsinkin hämärillä ja kosteilla alueilla kannattaa katsella hieman ympärilleen, koska erilaiset myrkylliset eläimet tykkäävät asustaa sellaisilla alueilla. 


Kaikki eläimet eivät tietenkään ole heti vaarallisia. Hyvällä tuurilla voit jopa nähdä niityillä laukkaamassa villien hevosien lauman, joka antaa sinun olla rauhassa tai tietyissä tapauksissa jopa käydä tekemässä lähempää tuttavuutta niihin. Järvien rannoilla tanssivat kurkiparvet ovat kaunista katsottavaa, samoin jänisten vallattomat leikit. 


Kasvillisuudesta eniten silmiin pistävät suuret kirsikkapuut, joita on mahdollista nähdä varsinkin Suojeluspuiden lähistöillä ja muutenkin sellaisilla niityillä, joissa paha ei ole vielä vallassa. Näillä alueilla kasvien värit ovat hyvin kauniit ja kirkkaat, kun taas alueilla, joissa pahuus jo hiipii varjoissa, värit menettävät loistonsa ja kasvit alkavat lakastua pikkuhiljaa. Puista myös tammet ja koivut ovat hyvin yleisiä. Järvien rannoilla kasvaa yleensä paljon kaisloja ja erilaiset lumpeet ovat hyvin yleisiä.

ILMASTO

Roolipelin Japanin ilmasto muistuttaa hyvin paljolti Suomen ilmastoa. Siellä vallitsee neljä vuodenaikaa, jotka kestävät aina sen kolme kuukautta. Pohjoisessa on kuitenkin reilusti kylmempää kuin etelässä ja siellä on lähes ikirouta, joten olemme jakaneet Japanin kolmeen osaan voidaksemme selittää roolipelin Japanissa vallitsevan ilmaston paremmin

  • Kita - Japanin pohjoisosissa, esimerkiksi Kamuissa, vallitsee hyvin kylmä ilmasto. Siellä on maan keskilämpötilaan verrattuna aina suurinpiirtein kymmenen astetta vähemmän. Siellä talvi kestää pidempään kuin tavallisesti, ja lumet sulavat kunnolla vasta toukokuun lopulla. Ankaran talven jäljiltä lumet voivat olla maassa vielä kesäkuun puolellakin. Lumet tulevat takaisin aikaisintaan jo syyskuun puolella, joten muut vuodenajat jäävät hyvin lyhyiksi. Pitkän talven takia Kitan alueella voi olla pulaa ruoasta, mutta yleensä alueella asuvat osaavat varautua tähän jo ajoissa, tai ainakin osaavat metsästää itselleen ruokaa sen loppuessa. 
  • Baichi - Maan keskiosissa on ilmasto, joka vastaa eniten Suomen ilmastoa. Neljä vuodenaikaa on hyvin erotettavissa toisistaan. Talvi voi olla joskus hieman ankarampi, joskus hieman leudompi. Sama pätee tietenkin kesään. Lämpötila pysyttelee hyvin lähellä maan keskilämpötilaa. Joskus lopputalvesta alueen asukkailla voi olla pulaa ruoasta, mutta tämä tapahtuu vain todella ankarina talvina.
  • Minami - Maan eteläosien alueilla vallitsee kaikkeista lämpimin ilmasto. Siellä kesät voivat olla tukahduttavan kuumia, mikä taas häiritsee tiettyjen viljojen ja muiden maataloustuotteiden kasvatusta. Kuumimpina kesinä myös yleensä sataa tavallista vähemmän, mutta silloin kun vettä tulee, sitä tulee ja paljon, yleensä vielä ukkosen saattamana. Talvi on Minamin alueella hyvin leuto, ja lämpimimpinä vuosina voi käydä niin, ettei edes sada lunta.