The Divine War Shall Begin!

Shinto Okami RPG

Click here to edit subtitle

JUONI

On kulunut vuosi siitä, kun pieni auringon jumala Chibiterasu tuhosi Akuron. Matkustettuaan Issunin kanssa Celestial Plainille, se löysi äitinsä Amaterasun ja auttoi tätä puhdistamaan loputkin alueet demonien riivaamasta taivaallisesta valtakunnasta. Jumalat saivat kotinsa takaisin, ja kaksi auringon jumalaa olivat saaneet monien kunnioituksen uroteoillaan. Joukossa oli kuitenkin myös muutamia, jotka olivat kateellisia siitä, että juuri Amaterasu oli lähetetty pelastamaan Japania Orochilta, ja että Chibiterasun kaltainen nuori pentu oli saanut kunnian jatkaa auringon jumalan jalanjäljissä. Tästä aiheutui pieniä kahakoita ympäri Celestial Plainia, ja jumalien välit rakoilivat.


Jumalien riidat eivät aiheuttaneet ongelmia vain Celestial Plainilla, vaan myös kuolevaisten maailmassa. Heidän vaikutuksensa Japanissa putosi hetkeksi, ja silloin maanalaisen valtakunnan portin sinetöinyt kivi pääsi vierimään pois Yomiin vievän tien edestä suuren maanjäristyksen aikana. Demonit olivat aistineet jumalien voimien heikkenevän hetkeksi, ja entisen jumalan Izanamin johdolla ne pääsivät taas kulkemaan maan päällä. Suurjumala Izanagin rakastettu kantoi yhä näiden kaikkien vuosien jälkeen kaunaa entistä puolisoaan ja muita jumalia kohtaan, koska nämä olivat jättäneet sen mätänemään Yomiin. Demonijumala täytti maan pimeydellä ja peitti auringon pahuuden aurallaan. Sen vapaaksi päästämät demoniit riehuivat ja tuhosivat kyliä, tappaen niiden asukkaita. Tuho vaikutti laajemmalta kuin ikinä Yamin tai Akuron aikana. Muutaman viikon aikana maa oli joutunut demonien valtaan. Izanami itse ei kuitenkaan tullut tällä kertaa maan päälle tuhoamaan ihmisiä: sen kohteena olivat 13 sivellinhenkeä, joiden tuhouduttua myös Amaterasu ja Chibiterasu menettäisivät suurimman osan voimistaan. Sivellinhenget tuhoutuivat yksi kerrallaan, ja jumalien silmin alkoi näyttämään jo siltä, että auringon jumalat eivät yksin pärjänneet tälle pimeydelle. 


Amaterasu itsekin huomasi olevansa voimaton näin suurta hyökkäystä vastaan. Siksi se kääntyi muiden jumalien puoleen. Nyt olisi niiden vuoro auttaa maansa puolustamisessa. Auringon jumalan tavoin nekin ottivat itselleen suden hahmon lähtiessään Celestial Plainilta, ja levittäytyivät ympäri Japania. Jo aikaisemin alkaneet erimielisyydet eivät kuitenkaan suoneet kaikkien jumalien toimivan yhdessä, sillä useat niistä olivat hyvin ylpeitä ja itsevarmoja olentoja, eivätkä halunneet olla riippuvaisia toisista. Jotkut saattoivat kuitenkin olla innoissaan päästessään ihmisten keskuuteen suojelemaan näitä suden hahmossa, ja siksi demonien päähyökkäys saatiin pysäytettyä. Päähyökkäyksen jälkeen Izanami vetikin suurimman osan joukoistaan pois maan päältä, ja vetäytyi itsekin Yomiin suunnittelemaan seuraavaa iskua. Olisi kuitenkin vain ajan kysymys, milloin seuraava suurhyökkäys alkaisi. Siihen asti jumalien tehtävänä olisi suojella ihmisiä vaeltelevilta demoneilta ja yrittää koota omat rivinsä. Yksin ei kenestäkään olisi vastusta demonijumalalle ja sen joukoille. Mutta kuka pystyy nousemaan riitelevien jumalien johtoon? Kuka johtaa nuo itsepäiset olennot taisteluun elämästä ja kuolemasta?

MAAILMA

Roolipelimme maailmana toimii Okamista tuttu Japani. Nykyiseen Japaniin verrattuna, maan väkiluku on hyvin pieni. Sei'ania lukuunottamatta suuria kaupunkeja et tule löytämään maasta. Kyliäkään ei ole paljon, muutaman voit löytää sieltä täältä. Maan pääkaupunki ei ole Tokio, niin kuin nykyään,  sillä tämä kaupunki on enintään vain pieni kyläpahanen Japanin itärannikolla. Sen sijaan jo aikaisemmin mainittu Sei'an toimii maan keskustana. Sekään ei ole erityisen suuri nykyisiin kaupunkeihin verrattuna, mutta koostuu silti kahdesta eri osasta, köyhien ja rikkaiden. Tämä kuvaa maan tilaa hyvin. On hyvin köyhiä ja hyvin rikkaita. Köyhät muodostavat suuren enemmistön, ja siksi monet elävät pienillä maatiloillaan tienatakseen rahaa elää. Sei'anissa elää maan johtaja, keisari tai keisarinna. Suuresti kunnioitettu henkilö on myös Sei'anin pääpapitar. Näillä henkilöillä on valtaa suurimmassa osassa Japania, mutta yksittäistä kylää voi johtaa joko kylän vanhin tai muu päälliikkö.

Japanin luonto on lähes uskomattoman näköistä. Kauniit maisemat reunustavat kyliä ja kaupunkeja, ja keväiset kirsikankukat maalaavat metsiköt raikkaan vaaleanpunaisiksi. Peltoja ja maantiloja voi nähdä useissa eri paikoissa, sillä maatalous kattaa ison osan ihmisten elannosta. Maan kauneus on kuitenkin jo katoavaista, kun demonien voimat lisääntyvät päivä päivältä. Monissa paikoissa tämä pahuus on jo tuhonnut suuria alueita, ja tuho leviää yhä kuin virus.

ELÄIMISTÖ JA KASVISTO

Japanin eläimistö on laaja. Niillä alueilla, jossa pahuus ei ole vielä päässyt valloilleen, on mahdollisuus nähdä hyvinkin monia eri nisäkkäitä ja lintuja. Tämä tietysti tarkoittaa myös sitä, että erilaisia petojakin on paljon. Suurimman uhan luovat karhut ja pienissä laumoissa liikkuvat tavalliset sudet. Yksikin karhun isku voi jo tappaa, ja muutamankin suden piirittäessä sinut, voisi sanoa, että mahdollisuuksia paeta on hyvin vähän. Huomattavia uhkia ovat myös villisiat ja tiikerit. Villisiat ovat hyvinkin voimakkaita varsinkin suuttuessaan, ja tiikerit ovat hyvin verrattavissa karhuihin, mutta eivät ole yhtä suuri uhka, koska tiikereitä on parhaimmillaan koko maassa vain parikymmentä. Jumalille ja demoneille näistä ole kovin suurta vaaraa, mutta muiden olioiden kannattaa olla varuillaan. Yksi eläinlaji, joka nähdään myös uhaksi, ovat apinat. Varsinkin kauppiaat näkevät ne suureksi uhaksi, koska pienet apinat pääsevät helposti livahtamaan kojuihin ja taitavasti varastavat kalleimpiakin tavaroita. Tietyillä alueilla, varsinkin hämärillä ja kosteilla alueilla kannattaa katsella hieman ympärilleen, koska erilaiset myrkylliset eläimet tykkäävät asustaa sellaisilla alueilla. 


Kaikki eläimet eivät tietenkään ole heti vaarallisia. Hyvällä tuurilla voit jopa nähdä niityillä laukkaamassa villien hevosien lauman, joka antaa sinun olla rauhassa tai tietyissä tapauksissa jopa käydä tekemässä lähempää tuttavuutta niihin. Järvien rannoilla tanssivat kurkiparvet ovat kaunista katsottavaa, samoin jänisten vallattomat leikit. 


Kasvillisuudesta eniten silmiin pistävät suuret kirsikkapuut, joita on mahdollista nähdä varsinkin Suojeluspuiden lähistöillä ja muutenkin sellaisilla niityillä, joissa paha ei ole vielä vallassa. Näillä alueilla kasvien värit ovat hyvin kauniit ja kirkkaat, kun taas alueilla, joissa pahuus jo hiipii varjoissa, värit menettävät loistonsa ja kasvit alkavat lakastua pikkuhiljaa. Puista myös tammet ja koivut ovat hyvin yleisiä. Järvien rannoilla kasvaa yleensä paljon kaisloja ja erilaiset lumpeet ovat hyvin yleisiä.

ILMASTO

Roolipelin Japanin ilmasto muistuttaa hyvin paljolti Suomen ilmastoa. Siellä vallitsee neljä vuodenaikaa, jotka kestävät aina sen kolme kuukautta. Pohjoisessa on kuitenkin reilusti kylmempää kuin etelässä ja siellä on lähes ikirouta, joten olemme jakaneet Japanin kolmeen osaan voidaksemme selittää roolipelin Japanissa vallitsevan ilmaston paremmin

  • Kita - Japanin pohjoisosissa, esimerkiksi Kamuissa, vallitsee hyvin kylmä ilmasto. Siellä on maan keskilämpötilaan verrattuna aina suurinpiirtein kymmenen astetta vähemmän. Siellä talvi kestää pidempään kuin tavallisesti, ja lumet sulavat kunnolla vasta toukokuun lopulla. Ankaran talven jäljiltä lumet voivat olla maassa vielä kesäkuun puolellakin. Lumet tulevat takaisin aikaisintaan jo syyskuun puolella, joten muut vuodenajat jäävät hyvin lyhyiksi. Pitkän talven takia Kitan alueella voi olla pulaa ruoasta, mutta yleensä alueella asuvat osaavat varautua tähän jo ajoissa, tai ainakin osaavat metsästää itselleen ruokaa sen loppuessa. 
  • Baichi - Maan keskiosissa on ilmasto, joka vastaa eniten Suomen ilmastoa. Neljä vuodenaikaa on hyvin erotettavissa toisistaan. Talvi voi olla joskus hieman ankarampi, joskus hieman leudompi. Sama pätee tietenkin kesään. Lämpötila pysyttelee hyvin lähellä maan keskilämpötilaa. Joskus lopputalvesta alueen asukkailla voi olla pulaa ruoasta, mutta tämä tapahtuu vain todella ankarina talvina.
  • Minami - Maan eteläosien alueilla vallitsee kaikkeista lämpimin ilmasto. Siellä kesät voivat olla tukahduttavan kuumia, mikä taas häiritsee tiettyjen viljojen ja muiden maataloustuotteiden kasvatusta. Kuumimpina kesinä myös yleensä sataa tavallista vähemmän, mutta silloin kun vettä tulee, sitä tulee ja paljon, yleensä vielä ukkosen saattamana. Talvi on Minamin alueella hyvin leuto, ja lämpimimpinä vuosina voi käydä niin, ettei edes sada lunta.

KUVIA

Seian

Yakushi

Lohikäärme palatsi

Demoni saari

Pon'ctan

Kukkalaakson Suojeluspuu

Okamin tärkeimpiä henkilöitä: Susano, Kushi, Waka, Issun, Sakuya ja Oki

Okamidenin nuorukaiset: Kuni, Nanami, Kagu, Kurow ja Manpuku

Kolmen sukupolven sudet: Shiranui, Amaterasu ja Chibiterasu